Baza polskich lektorów
BAZA LEKTORÓW

Poznaj twarze i historie polskich lektorów! Poniżej przedstawiamy sylwetki najpiękniejszych głosów lektorów filmowych, reklamowych i dubbingowych. Uwaga! Znalazłeś nieaktualny wpis? Masz dodatkowe informacje lub uwagi? Pisz do nas.

Anna Kędziora współpracowała ze stacją kuchnia.tv (obecnie Kuchnia+) jako prowadząca "Kuchnioteki" oraz z TVN, biorąc udział w programie "Szymon Majewski Show".

W sezonie 2019/2020 dołączyła do zespołu warszawskiego Teatru Druga Strefa. - Od zawsze zakochana w kinie i tańcu. Warszawianka, ale zapatrzona w łąki, jeziora i podlaskie klimaty. Oprócz działalności artystycznej pracuje jako wykładowca akademicki i trener umiejętności miękkich - czytamy na teatralnym fanpage'u.   

Nagrywa audiobooki dla wydawnictw Storytel i Audioteka, użycza głosu w grach komputerowych (debiut w "Apex Legends" - 2019, następnie "Cyberpunk 2077" - 2020) oraz spotach reklamowych. Udziela się w dubbingu (m.in. "Pora na przygodę!" - 2011, "Sailor Moon S: Czarodziejka z Księżyca" - 2015, "Archer" - 2016, "Big Mouth" - 2017, "Miłość, śmierć i roboty" - 2019).

Współpracuje m.in. ze studiami Loopa Voice, PRL Studio, Folia Soundstudio, Soundflower, Manufaktura Dźwięku, Sonica, BigBeat Production. Pojawia się również w obsadzie słuchowisk Teatru Polskiego Radia.

Za swoją ulubioną aktorką Audrey Hepburn powtarza:  „Naprawdę myślę, że najbardziej ze wszystkiego lubię się śmiać. Śmiech leczy niezliczoną liczbę chorób i jest prawdopodobnie najważniejszą cechą człowieka."

Filmografia:

    2021 - LEŚNICZÓWKA, obsada aktorska (lekarka Ewy)
    2020 - NA WSPÓLNEJ, obsada aktorska (pracownica Mączyk)
    2020 - BAD BOY, obsada aktorska (Lekarka)
    2020 - BARWY SZCZĘŚCIA, obsada aktorska (Pielęgniarka)
    2020 - NA SYGNALE, obsada aktorska (Patrycja)
    2020 - PRZYJACIÓŁKI, obsada aktorska (szefowa Julki)
    2019 - W RYTMIE SERCA, obsada aktorska (Ginekolog)
    2019 - BARWY SZCZĘŚCIA, obsada aktorska (Pielęgniarka)
    2019 - M JAK MIŁOŚĆ, obsada aktorska (Kobieta)
    2019 - POLITYKA, obsada aktorska
    2018 - MECENAS LENA BARSKA, obsada aktorska (adwokatka Katarzyny Wróbel)
    2016 - M JAK MIŁOŚĆ, obsada aktorska (znajoma Ewy)
    2016 - KLAN, Obsada aktorska (matka Laury)
    2013 - NA WSPÓLNEJ, obsada aktorska (Kobieta)
    2009-2011 - NA DOBRE I NA ZŁE, obsada aktorska (Agentka)
    2009 - SYNOWIE, obsada aktorska (Dziewczyna)
    2008 - WYDZIAŁ ZABÓJSTW, obsada aktorska (Laborantka)
    2008 - PITBULL, obsada aktorska (ofiara "Rurabombera")
    2007 - PRAWO MIASTA, obsada aktorska
    2007 - EGZAMIN Z ŻYCIA, obsada aktorska (charakteryzatorka Ola)
    2006 - EGZAMIN Z ŻYCIA, obsada aktorska (Pielęgniarka)
    2005-2006 - DALEKO OD NOSZY, obsada aktorska
    2005 - KRYMINALNI, obsada aktorska (Dziewczyna z ośrodka)
    1997-2008 - KLAN, obsada aktorska (Izabela Orska).
    
(źródło: dubbingpedia.pl, polski-dubbing.fandom.com, facebook.com/teatrdrugastrefa, polski-dubbing.pl, filmpolski.pl, materiały własne)

 

Próbki audio

00:00/00:00
  1. Mix spotów reklamowych
  2. Fragment dubbingu
  3. Film promocyjny "eyeFIT - Kompres na oczy"

Oceń lektora

0 (0 głosów)
Vote up!
Vote down!

Komentarze (1)

2021-07-27 Joanna Mazewska

Cudowny, głęboki, miękki głos, silny i wrażliwy. Bardzo wszechstronny!
Mogłabym słuchać bez przerwy!

Studio Medianawigator.com

reklama

Agencja MediaNawigator.com

Powered by:

Bank głosów Mikrofonika.net

reklama